VERKSAMHETSBERÄTTELSE  2022

 

Styrelsen för Posten Seniorerna Kronoberg får härmed avge följande verksamhetsberättelse för år 2022.

 

Styrelsen har under året bestått av:

Ordförande:          Claes-Peter Davidsson.

Kassör:                Anitha Jonsson.

Sekreterare:         Anne Ragnarsson

Ledamot:             Conny Andersson

Ledamot:             Gunilla Hansson.

Ledamot:             Olof Petersson.

Suppleant:           Inger Svensson.

Suppleant:           Bertil Andersson.

 

Revisor:               Lars-Olof Davidsson.

Revisor:               Yvonne Ahlqvist.

Revisorsuppleant: Ulla-Britt Lange

Revisorsuppleant: Ann-Christine Selander.

 

MEDLEMSANTAL: 125 medlemmar.

 

Under året har nya medlemmar tillkommit, medlemmar har avlidit och medlemmar har begärt utträde.

 

Sammanträden: Styrelsen har under året hållit 7 sammanträden. I övrigt har det varit ett flertal telefonkontakter.

 

 

Våra aktiviteter har under året samlat ca 250 deltagare.

 

Ekonomi: Gällande föreningens ekonomi hänvisas till den ekonomiska berättelsen som föreligger på årsmötet.

 

Inkomsterna till verksamheten får vi från Posten Seniorerna centralt, lotteri vid aktiviteter samt våra medlemmars årsavgifter, vilket är den stora inkomstkällan för vår förening.

Aktiviteterna 2022

 

Årsmötet

 

Vi hade vårt årsmöte torsdagen den 10 februari på Vapenmagasinet vid Kronobergshed. 41 seniorer åt Wallenbergare, ärtor, lingonsylt samt potatismos till lunch. Efter kaffet lyssnade vi till Jörgen Sjöblom om Kronobergshed och dess historia. Hela styrelsen blev omvald. Inger Svensson hade tackat nej till fortsättning som suppleant. Britt Edenvärn blev här invald. Efter lottdragning kunde många åka hem med olika slags Alla Hjärtans godis eller trisslotter.

 

Falkenbergsrevyn

 

Det har blivit en tradition att besöka Falkenbergsrevyn. På vägen till Falkenberg, stannade vi för lunch på Kvibille Gästgivargård. I år var namnet på revyn ”Dubbeldosen” Som vanligt levererade gänget en sanslöst rolig och underhållande föreställning. På hemvägen avnjöts kaffe och fralla i Kvibille.

 

Vårutflykt

 

40 postseniorer var på vårutflykt till Pulkens naturreservat i Yngsjö, där ca 7000 tranor hade landat på sin väg norrut. Efter lunch på Rökeriet mellan Åhus och Yngsjö besökte vi Naturum Vattenriket i Kristianstad.

 

Lunchtrav

 

Lunchtravet i Halmstad har alltid varit en uppskattad aktivitet. I år fick vi tyvärr ställa in resan till Halmstad, då det blev för få anmälningar.

 

 

Krusenstiernska Gården, Kalmar

 

Vi åkte till ”Bäddat för trubbel” på Krusenstierna gården, Kalmar den 30 juli. Lunchen intogs på Nybro Golfbana där vi serverades deras berömda snitsel. Thomas Pettersson i spetsen levererade en rolig och underhållande fars, med alla förveklingsscener som kan tänkas. 30 seniorer lämnade teatern med stort leende på läpparna.

 

Alla tiders Åsa-Nisse

 

Vi var 30 seniorer som avnjut en helt otrolig rolig föreställning på Växjö konserthus med Vallarnateatern. Här fick vi se hur Åsa-Nisse färdades från dåtid till nutid. En fantastisk föreställning, där vi fick motionerade våra skratt.

 

Moheda revygäng med CAMP SJÖANÄS


Även i år var postseniorerna på besök i Moheda och såg årets folklustspel med Moheda revygäng och föreställningen Camp Sjöanäs. Här serveras soppa med tiiltugg i pausen, viket är ett trevligt inslag mellan akterna.


Julbord


Årets julbord intogs på Violetes kök, fd. Evedals värdshus. Ett bra julbord med ett bra pris. 39 seniorer deltog. Många vinster på lotteriet kunde hitta sina köpare.


Ishockey 


Ett gäng seniorer var och tittade på hockeyderbyt mellan Växjö Lakers och HV 71. Det blev en underhållande match där ledningen svängde. Lakers kunde dock avgöra i förlängningen med 5-4.